Alyvuogių aliejus

1 įrašas

Set Descending Direction
Grid List

Alyvuogių aliejus gaminamas iš alyvmedžio vaisių. Aliejus spaustas iš alyvuogių yra skirstomas į rūšis: Virgin Olive Oil – grynas alyvuogių aliejus; Refined Olive Oil – rafinuotas alyvuogių aliejus; Olive Oil – gaminamas rafinuojant; Olive Pamace – alyvuogių išspaudų aliejus; Refined Olive – Pamace Oil – rafinuotas alyvuogių išspaudų aliejus.


Alyvuogių aliejus Virgin Olive Oil yra skirstomas į šias rūšis:

  • extra virgin – ypač grynas aliejus;
  • average virgin – gaminamas iš prinokusių vaisių. Jo rūgštingumas iki 1,5%;
  • strong virgin – rūgštingumas iki 2%.

Alyvuogių aliejus gaminamas iš prinokusių ir neprinokusių vaisių minkštosios dalies. Iš prinokusių vaisių aliejus - gelsvos spalvos. Iš neprinokusių vaisių aliejus – žalsvos spalvos. Aliejus gautas iš pirmo presavimo, vadinamas grynuoju. Po pirmojo presavimo likusi masė spaudžiama karštu vandeniu – tokio aliejaus didesnis rūgštingumas. Alyvuogių aliejaus skonis, kvapasir spalva priklauso nuo to, kurioje vietovėje užaugo vaisiai.


KAM NAUDOJAMAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS?


Alyvuogės nuo alyvmedžių turi būti nuimamos per keletą mėnesių. Vaisiai labai greitai oksiduojasi – reikia skubėti gaminti produktą – alyvuogių aliejų. Kuo šviežiasni vaisiai apdorojami, tuo aliejaus kokybė geresnė. Nerafinuotas alyvuogių aliejus yra geriausias. Jo sudėtyje yra: kalcio, natrio, kalio, fosforo, vitamino K, vitamino E, geležies, omega 9, omega 6 ir daug kitokių vitaminų. Alyvuogių aliejaus maistinę vertę sudaro angliavandeniai, riebalai, baltymai, maistinės skaidulos, vanduo.
Alyvuogių aliejaus nauda žmogaus sveikatai yra didžiulė. Aliejus tinka vartoti kaip profilaktinė priemonė nuo daugelio ligų, normalizuoja vidaus organų veiklą. Alyvuogių aliejus gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, stiprina širdies raumenį. Reguliarus aliejaus naudojimas apsaugo nuo uždegiminių susirgimų. Aliejus stiprina kraujagyslių sieneles, normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina atmintį, padeda numesti svorį. Alyvuogių aliejus savyje turi daug antioksidantų – galima naudoti kaip prevencinę priemonę nuo vėžio. Aliejus sumažina tikimybę susirgti Alzheimerio liga.


Alyvuogių aliejų tinka gerti kaip papildą. Jį galima skiesti citrinų sultimis, kad skonis būtų geresnis. Ryte, dar nevalgius, išgėrus alyvuogių aliejaus pagerina virškinimo sistemą, išvalo kepenis nuo toksinų, suaktyvina medžiagų apykaitą. Padeda žmogui nuo vidurių užkietėjimo, suaktyvina kasos, tulžies veiklą. Aliejus ryte išgertas ant tuščio skrandžio padeda mesti svorį.


NAUDA IR SAVYBĖS


Sistemingai naudojant alyvuogių aliejų normalizuoja hormonų pusiausvyrą, ramina nervų sistemą, leidžia smegenims pailsėti, pagerina miegą, padeda atminčiai. Produktas saugo dantenas nuo susirgimų. Aliejus skystina kraują, neleidžia susidaryti trombams bei plėstis venoms. Žmonėms, kurie rūko arba metė rūkyti išvalo kvėpavimo takus nuo kenksmingų medžiagų. Alyvuogių aliejus tinka vartoti moterims nėštumo ir kūdikio maitinimo metu. Aliejų naudoja ir sportininkai. Alyvuogių aliejus – naudingas kosmetologijoje. Aliejus apsaugo ir drėkina žmogaus odą – neleidžia išsausėti, saugo nuo ultravioletinių spindulių, toksinų, pleiskanojimo. Jis naudojamas kaip anticeliulitinė priemonė. Padeda blakstienų augimui bei tankėjimui, skatina plaukų augimą. Alyvuogių aliejus įeina į daugelio kosmetinių priemonių gamybą. Gaminami kremai nuo raukšlių, celiulito, strijų. Riebalų rūgštys esantys aliejuje apsaugo ne vien veido, bet ir viso kūno odą nuo išdžiūvimo, palaiko odos drėgmę.
Alyvuogių aliejus maisto gaminime daugiausiai naudojamas salotų pagardinimui. Šildomas aliejus praranda beveik visas savo naudingąsias savybes. Kyla klausimas – ar tinka kepimui. Alyvuogių aliejus labai sveikas produktas, tačiau netinka kepimui, nes kaitinamas tampa kancerogeninis. Aukštoje temperatūroje aliejus netenka naudingųjų savybių - atsiranda pavojus susirgti vėžinėmis ligomis.


Pats geriausias yra „extra virgin“ aliejus – jis gaunamas pirmą kartą išspaudus alyvuoges. Toksai aliejus turi daugiausiai naudingųjų medžiagų, tobulą skonį, gerą aromatą. Antro spaudimo aliejus yra vadinamas „ fine virgin“ – jame mažiau naudingųjų medžiagų. Žmogaus organizmui tinkamiausias aliejus gautas šaltu būdu – nerafinuotas.


Apie alyvuogių aliejų vartotojų atsiliepimai - teigiami ir labai geri.


ALYVUOGIŲ ALIEJUS INTERNETU


Patogiausia alyvuogių aliejų pirkti internetu. Elektroninės parduotuvės siūlo klientams produktus prieinama kaina. Viena iš tokių - yra No Sugar parduotuvė. Šioje internetinėje parduotuvėje siūlomas alyvuogių aliejus ekologiškas ir šviežias. Tokiu būdu įsigydami prekes klientai sutaupo laiką, gali rinktis iš plataus asortimento, gauti išsamią informaciją apie produktą. Internete dažnai prekėms taikoma akcija. Alyvuogių aliejų internetu pirkti visada pigiau. Elektroninės parduotuvės prekes klientui pristato laiku ir nurodytu adresu.

Alyvuogių aliejus gaminamas iš alyvmedžio vaisių. Aliejus spaustas iš alyvuogių yra skirstomas į rūšis: Virgin Olive Oil – grynas alyvuogių aliejus; Refined Olive Oil – rafinuotas alyvuogių aliejus; Olive Oil – gaminamas rafinuojant; Olive Pamace – alyvuogių išspaudų aliejus; Refined Olive – Pamace Oil – rafinuotas alyvuogių išspaudų aliejus.


Alyvuogių aliejus Virgin Olive Oil yra skirstomas į šias rūšis:

  • extra virgin – ypač grynas aliejus;
  • average virgin – gaminamas iš prinokusių vaisių. Jo rūgštingumas iki 1,5%;
  • strong virgin – rūgštingumas iki 2%.

Alyvuogių aliejus gaminamas iš prinokusių ir neprinokusių vaisių minkštosios dalies. Iš prinokusių vaisių aliejus - gelsvos spalvos. Iš neprinokusių vaisių aliejus – žalsvos spalvos. Aliejus gautas iš pirmo presavimo, vadinamas grynuoju. Po pirmojo presavimo likusi masė spaudžiama karštu vandeniu – tokio aliejaus didesnis rūgštingumas. Alyvuogių aliejaus skonis, kvapasir spalva priklauso nuo to, kurioje vietovėje užaugo vaisiai.


KAM NAUDOJAMAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS?


Alyvuogės nuo alyvmedžių turi būti nuimamos per keletą mėnesių. Vaisiai labai greitai oksiduojasi – reikia skubėti gaminti produktą – alyvuogių aliejų. Kuo šviežiasni vaisiai apdorojami, tuo aliejaus kokybė geresnė. Nerafinuotas alyvuogių aliejus yra geriausias. Jo sudėtyje yra: kalcio, natrio, kalio, fosforo, vitamino K, vitamino E, geležies, omega 9, omega 6 ir daug kitokių vitaminų. Alyvuogių aliejaus maistinę vertę sudaro angliavandeniai, riebalai, baltymai, maistinės skaidulos, vanduo.
Alyvuogių aliejaus nauda žmogaus sveikatai yra didžiulė. Aliejus tinka vartoti kaip profilaktinė priemonė nuo daugelio ligų, normalizuoja vidaus organų veiklą. Alyvuogių aliejus gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, stiprina širdies raumenį. Reguliarus aliejaus naudojimas apsaugo nuo uždegiminių susirgimų. Aliejus stiprina kraujagyslių sieneles, normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina atmintį, padeda numesti svorį. Alyvuogių aliejus savyje turi daug antioksidantų – galima naudoti kaip prevencinę priemonę nuo vėžio. Aliejus sumažina tikimybę susirgti Alzheimerio liga.


Alyvuogių aliejų tinka gerti kaip papildą. Jį galima skiesti citrinų sultimis, kad skonis būtų geresnis. Ryte, dar nevalgius, išgėrus alyvuogių aliejaus pagerina virškinimo sistemą, išvalo kepenis nuo toksinų, suaktyvina medžiagų apykaitą. Padeda žmogui nuo vidurių užkietėjimo, suaktyvina kasos, tulžies veiklą. Aliejus ryte išgertas ant tuščio skrandžio padeda mesti svorį.


NAUDA IR SAVYBĖS


Sistemingai naudojant alyvuogių aliejų normalizuoja hormonų pusiausvyrą, ramina nervų sistemą, leidžia smegenims pailsėti, pagerina miegą, padeda atminčiai. Produktas saugo dantenas nuo susirgimų. Aliejus skystina kraują, neleidžia susidaryti trombams bei plėstis venoms. Žmonėms, kurie rūko arba metė rūkyti išvalo kvėpavimo takus nuo kenksmingų medžiagų. Alyvuogių aliejus tinka vartoti moterims nėštumo ir kūdikio maitinimo metu. Aliejų naudoja ir sportininkai. Alyvuogių aliejus – naudingas kosmetologijoje. Aliejus apsaugo ir drėkina žmogaus odą – neleidžia išsausėti, saugo nuo ultravioletinių spindulių, toksinų, pleiskanojimo. Jis naudojamas kaip anticeliulitinė priemonė. Padeda blakstienų augimui bei tankėjimui, skatina plaukų augimą. Alyvuogių aliejus įeina į daugelio kosmetinių priemonių gamybą. Gaminami kremai nuo raukšlių, celiulito, strijų. Riebalų rūgštys esantys aliejuje apsaugo ne vien veido, bet ir viso kūno odą nuo išdžiūvimo, palaiko odos drėgmę.
Alyvuogių aliejus maisto gaminime daugiausiai naudojamas salotų pagardinimui. Šildomas aliejus praranda beveik visas savo naudingąsias savybes. Kyla klausimas – ar tinka kepimui. Alyvuogių aliejus labai sveikas produktas, tačiau netinka kepimui, nes kaitinamas tampa kancerogeninis. Aukštoje temperatūroje aliejus netenka naudingųjų savybių - atsiranda pavojus susirgti vėžinėmis ligomis.


Pats geriausias yra „extra virgin“ aliejus – jis gaunamas pirmą kartą išspaudus alyvuoges. Toksai aliejus turi daugiausiai naudingųjų medžiagų, tobulą skonį, gerą aromatą. Antro spaudimo aliejus yra vadinamas „ fine virgin“ – jame mažiau naudingųjų medžiagų. Žmogaus organizmui tinkamiausias aliejus gautas šaltu būdu – nerafinuotas.


Apie alyvuogių aliejų vartotojų atsiliepimai - teigiami ir labai geri.


ALYVUOGIŲ ALIEJUS INTERNETU


Patogiausia alyvuogių aliejų pirkti internetu. Elektroninės parduotuvės siūlo klientams produktus prieinama kaina. Viena iš tokių - yra No Sugar parduotuvė. Šioje internetinėje parduotuvėje siūlomas alyvuogių aliejus ekologiškas ir šviežias. Tokiu būdu įsigydami prekes klientai sutaupo laiką, gali rinktis iš plataus asortimento, gauti išsamią informaciją apie produktą. Internete dažnai prekėms taikoma akcija. Alyvuogių aliejų internetu pirkti visada pigiau. Elektroninės parduotuvės prekes klientui pristato laiku ir nurodytu adresu.