Gyvenimo įtampa, nervinės situacijos – amžiaus problema. Žmogus, kad nusiramintų – naudoja įvairias priemones. Paplitusi priemonė stresui nuimti – saldumynų valgymas. Tai labai neigiamai atsiliepia žmogaus sveikatai: genda dantys, sutrinka virškinimo funkcija ir kitos sveikatą trikdančios problemos. Tačiau galima pakeisti nepatikimas priemones naudingomis. Puiki išeitis mango vaisiai. Žinoma ne visada po ranka turime vaisių, bet yra tobula išeitis – džiovinti mangai. Tai produktas turintis ilgą galiojimo laiką. Visada galima turėti namuose, kelionėje, darbe. Mangai džiovinimo metu nepraranda savo savybių – išlieka vitaminai, mineralai bei kitos naudingos medžiagos.
Džiovinti mangai nepraranda naudingų savybių - išlieka kvapnūs, gero skonio. Mangai turi daug baltymų, riebalų, angliavandenių, vitamino C, vitamino B, karotino, vitamino E, vitamino k, vitamino PP. Džiovinti mangai nei vienos naudingos savybės nepraranda. Vitaminų kiekis produkte - labai didelis. Džiovintus mangus naudinga valgyti šaltu metų laiku. Kilokalorijų 100 gramų mangų yra nuo 60 iki 70. Džiovinti mangai kcal nepraranda.
Džiovintų mangų nauda žmogaus organizmui labai didelė – valo žarnyną, mažina skrandžio rūgštingumą, gerina kraujotaką, normalizuoja nervų sistemą, reguliuoja širdies veiklą ir atlieka daug kitų funkcijų naudingų žmogų žmogui. Džiovintų mangų maistinė vertė labai didelė. Nors mangai yra saldūs – juos gali vartoti ir žmonės turintys diabetą. Manguose esanti geležis neleidžia organizme kauptis riebalams. Džiovintus mangus galima turėti savo mityboje ir vegetarams, ir veganams. Kadangi džiovinti mangai turi didelę maistinę vertę – kyla klausimas ar sveika jų daug valgyti. Žinoma, kaip ir žalius mangus, taip ir džiovintus mangus reikia saikiai naudoti.
Labai svarbus elementas – džiovinti mangai yra be pridėtinio cukraus. Džiovinti mangai gerina žmogaus imuninę sistemą, galima naudoti onkologinių ligų profilaktikai, gerina regėjimą. Vadinasi juos galima naudoti profilaktiškai kaip maisto papildus. Prinokusius mangus sudėtinga laikyti ilgesnį laiką. Džiovinti mangai ilgai išlieka nepakitę.
Mangai džiovinimui ruošiami įvairiai. Pirmiausiai nuplautiems mangams išimami kauliukai. Po to ruošiama dziovinimui forma. Tai gali būti maži gabaliukai, pailgos išpjovos. Po džiovinimo - mangų skoniui turi reikšmės forma. Labai svarbu, kad produktas būtų ekologiškas, kad džiovinimas būtų natūralus, kad išlaikytų skonį, kvapą bei maistinę vertę. Mangai džiovinami naudojant biodujas, pagamintas iš vaisių atliekų ir tiesioginiais saulės spinduliais naudojant saulės baterijas.
Pats greičiausias ir patikimiausias būdas džiovintus mangus pirkti internetinėse parduotuvėse. Viena tokių elektroninių parduotuvių – No Sugar. Čia mangai natūraliai džiovinti ir sertifikuoti.
Klientams patogu prekę įsigyti internetu, nes visada – gera kaina ir daug pigiau. Elektroninių parduotuvių dėka vartotojai sutaupo daug laiko – nereikia vaikščioti po parduotuves beieškant, nes viską gauna laiku ir kokybiškai į namus.